nieuws

‘Foodindustrie medeschuldig aan obesitas’

Branche & Bedrijf 427

‘Foodindustrie medeschuldig aan obesitas’
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – De meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag van De Telegraaf onderschrijft de stelling dat dik zijn iemands eigen schuld is. Ruim 80 procent vindt dat de voedselindustrie (mede)schuldig is.

De stelling dat dik zijn iemands eigen schuld is, wordt in De Telegraaf door 53 procent van de respondenten onderschreven. 82 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt het terecht dat de medische wereld hierover de alarmklok luidt. ‘Iedereen weet het, maar er gebeurt niets. Er gaan straks misschien wel meer mensen dood aan overgewicht dan aan honger. Dat zou toch afschuwelijk zijn’, zo wordt een respondent geciteerd. Een andere deelnemer: ‘Mensen met fors overgewicht trekken zich weinig aan van alle adviezen. Totdat het te laat is. En dan is het klagen en jammeren.’

Voedsel wordt volgestopt met suiker

Toch is het obesitasgolf volgens de respondenten niet alleen de schuld van de persoon met overgewicht. Liefst 81 procent van de ondervraagden wijst met de beschuldigende vinger naar de foodindustrie. ‘Al ons voedsel wordt volgestopt met suiker en het voedsel wat wél gezond is, is vaak te duur.’ De neiging om kant-en-klaarmaaltijden te kopen of te koken met pakjes en zakjes wordt ook als een belangrijke oorzaak gezien. Een meerderheid van de deelnemers, 57 procent, vindt dat de overheid moet ingrijpen en bijvoorbeeld moet verplichten om minder suiker en koolhydraten toe te voegen.’

Zie ook: Receptenlijstje in super helpt tegen obesitas

Reageer op dit artikel