nieuws

Lidl maakt vleeswaren plofkipvrij

Vers 506

Lidl maakt vleeswaren plofkipvrij

AMSTERDAM – Alle vleeswaren voor op brood van Lidl zijn vanaf 1 januari 2019 plofkipvrij, zo heeft de keten toegezegd aan Wakker Dier.

Die toezegging heeft de supermarktketen volgens Wakker Dier gedaan naar aanleiding van een recente steekproef. Uit die test bleek dat bijna 70 procent van de kipvleeswaren in Nederlandse supermarkten bestaat uit plofkip. Bij Lidl is dat 100 procent.

Tussenkip

Lidl vervangt de plofkip door de zogenoemde tussenkip, een kip die iets beter welzijn heeft gehad. Wakker Dier is blij met de toezegging. ‘Plofkip is onacceptabel, ook op de boterham. Gelukkig stopt Lidl hier binnenkort mee’, aldus Anne Hilhorst van de organisatie.

Verse kip al plofvrij

De tussenkip van Lidl is te herkennen aan het label met daarop de tekst ‘dit product is afkomstig van een kip met betere leefomstandigheden’. Deze kip groeit maximaal vijftig gram per dag (plofkip zestig gram), krijgt daglicht, afleidingsmateriaal en tien procent meer ruimte dan plofkip. De supermarktketen blijft nog wel snacks met plofkip aanbieden. Alle verse kip is al sinds de zomer van 2017 plofkipvrij.

AH en Jumbo eerder

Lidl is de derde supermarktketen die haar vleeswaren plofkipvrij maakt. Eerder zetten marktleider Albert Heijn en Jumbo de kipvleeswaren van hun huismerk al om naar tussenkip.

Reageer op dit artikel