nieuws

AH rolt verkoop Oerei verder uit

Vers 1489

ZAANDAM – Albert Heijn rolt de verkoop van het zogenoemde Oerei verder uit. De eieren zijn afkomstig van kippen die onder meer insecten in hun dieet hebben.

AH rolt verkoop Oerei verder uit

Het Oerei is vanaf 1 oktober in 106 filialen van de marktleider verkrijgbaar, zo meldt boerenvakblad De Boerderij.  Tot nu toe waren de Oereieren aan 37 AH XL vestigingen voorbehouden en online  te bestellen.

Oerei sinds mei in assortiment

AH verkoopt de eieren sinds begin mei. Ze zijn verpakt in doosjes van vier, zes of tien stuks en kosten respectievelijk €1,39, €1,99 en €2,99. De kippen waarvan de eieren afkomstig zijn, worden gevoerd met onder meer insecten die worden gekweekt door Protix uit Dongen, de bedenker van het ei-concept. Het voer van de kippen bestaat uit Europees gekweekte granen en de larven van de zwarte soldatenvlieg. De larven worden op plantaardige reststromen gekweekt.

Scharrelei

Oereieren worden verkocht als scharreleieren. De eisen zijn echter hoger. Het concept vereist dat de kippen een vrije uitloop naar buiten moeten hebben. Bovendien moet het leefoppervlak minimaal voldoen aan de eisen van het Drie sterren Beter Leven-keurmerk.

Agrimarkt al eerder met oerei

Albert Heijn is overigens niet de eerste keten die Oereieren is gaan verkopen. De Zeeuwse keten Agrimarkt verkocht de Oereieren al in 2016. Deze eieren worden lokaal geproduceerd door de Zeeuwse eierboer Ekoz uit Schore. De Oereieren voor AH komen van een pluimveehouder in Ospel (Limburg).

Reageer op dit artikel