nieuws

Parool: ‘Kleine Hema wordt Jumbo super’

Formules 9024

Parool:  ‘Kleine Hema wordt Jumbo super’

AMSTERDAM – Jumbo neemt waarschijnlijk Hema-vestigingen over om daar een supermarkt te vestigen aldus Het Parool en De Telegraaf. Hema wil deze berichten tegenover Distrifood niet bevestigen.

Volgens Het Parool worden mogelijk een aantal slecht draaiende Hema-vestigingen omgebouwd tot Jumbo-supermarkt. De ombouw hangt volgens de krant wel af van de overheid. ‘Voor een warenhuis gelden andere bestemmingsplannen dan voor supermarkten.’ Beide partijen willen dan ook nog niet zeggen waar vestigingen worden overgeheveld. Volgens De Telegraaf worden tientallen Hema-winkels op toplocaties omgebouwd naar Jumbo. Hema ontkent tegenover Distrifood vooralsnog de berichten. ‘Nadere details maken we later dit jaar bekend.’

Geen Hema-rookworsten in Jumbo

Volgens Het Parool zal Jumbo in de grotere van zijn 650 supermarkten Hema-producten gaan verkopen, waarbij de nadruk ligt op huishoudelijke spullen. ‘De bekende Hema-rookworsten en tompoucen vallen niet onder de overeenkomst, al houden zowel Hema als Jumbo nog een slag om de arm wat betreft etenswaar.’ Hema heeft in Nederland ruim 500 winkels. De keten telt 99 zaken in België.

Reageer op dit artikel