nieuws

Dirk geeft boodschappen weg op Schiphol

Formules 9809

Dirk geeft boodschappen weg op Schiphol

AMSTERDAM – Dirk van den Broek heeft maandag tientallen tassen vol boodschappen gratis weggegeven aan toeristen op Schiphol.

De Dirk-tassen werden geplaatst op de bagagebanden van de luchthaven (zie foto). Volgens de supermarktketen waren ze gevuld met Hollandse producten, boodschappen voor de lekkere trek en ontbijtproducten. De formule wilde op deze manier toeristen verrassen die terugkeerden van hun vakantiebestemming.

Geen gehaast naar de supermarkt

‘Vakantie vieren is fijn, terugkomen van vakantie vaak minder. Je bent moe van de reis, de bankrekening is geslonken en bij thuiskomst is de koelkast leeg. Dirk snapt dit en deed daarom alvast de boodschappen. Dus geen gehaast naar de supermarkt, maar gewoon de herkenbare rode tas van de bagageband pakken en met een relaxed gevoel naar huis. Dirk deed de boodschappen, zodat u rustig kunt landen’, zegt de supermarktketen in een persbericht.

Maximaal twee tot vier weken

Volgens Dirk is uit onderzoek gebleken dat het vakantiegevoel maximaal twee tot vier weken na thuiskomst houdbaar is. ‘Dit hangt niet alleen af van hoe de vakantieganger werk en thuis afsluit vóór de vakantie, maar vooral of hij of zij bij thuiskomst niet te snel wordt opgeslokt door verplichtingen en de dagelijkse sleur. Om de vakantieganger langer het vakantiegevoel te laten vasthouden en de eerste noodzakelijke kosten thuis te besparen, heeft Dirk deze actie bedacht. Een actie die aansluit bij de positionering van Dirk en het standpunt ‘voordeel moet je delen’, aldus de supermarktketen.

Reageer op dit artikel