nieuws

Surseance van betaling voor Emtٞé-bakker

Formules 6967

Surseance van betaling voor Emtٞé-bakker

NEER – Aan De Verwenbakker Bv in het Limburgse Neer is op 14 november 2018 voorlopige surseance verleend.

Dat meldt Failissementsdossier.nl en de grote betalingsproblemen bij de bakker worden tegenover Distrifood bevestigd door algemeen directeur Joost Smaal. Het bedrijf krijgt uitstel van betaling omdat er problemen zijn ontstaan als gevolg van de overname van Emté door Jumbo en Coop .

Emté en Sligro

De Verwenbakker was een belangrijke leverancier van de Emté-supermarkten en groothandel Sligro. ‘Door de overname van Jumbo en Coop zijn er nu acute problemen ontstaan. De winkels worden namelijk van brood voorzien door Jumbo en Coop zelf’, laat algemeen directeur Joost Smaal van De Verwenbakker weten aan Distrifood. ‘We zijn naarstig op zoek naar oplossingen. Meer wil ik er op dit moment niet over kwijt.’

Productie overnemen

Bronnen in de markt melden dat Sligro, maar ook Jumbo en Coop hulp hadden toegezegd, maar op het laatste moment de handen ervan af getrokken hebben. Dat wil en kan Joost Smaal niet bevestigen.  Ook wil hij niet bevestigen dat Bake Five en Goedhart de productie overnemen en proberen gezamenlijk  personeelsleden te herplaatsen. De directie van Goedhart geeft tegenover Distrifood te kennen niet te willen reageren op de berichtgeving rond De Verwenbakker.

Als bewindvoerder is aangesteld mr. B.P.W. van Brink.

Zie ook: Zes Emté’s in november om naar Jumbo

Reageer op dit artikel