nieuws

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt

Formules 4345

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt

GOUDA – Albert Heijn opent haar eerste circulaire supermarkt op woensdag 21 november 2018 in de nieuwe, duurzame wijk Westergouwe in Gouda.

Bij de bouw en inrichting van deze pilot store is maximaal gebruik gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen.

C02-neutrale winkel

Daarnaast wil Albert Heijn in Gouda ervaring opdoen met alle innovaties en maatregelen voor een volledig CO2-neutrale winkel. De opening vindt 21 november plaats in aanwezigheid van Anneke de Vries, directeur Vastgoed & Franchise van Albert Heijn, Winnie Sorgdrager, voorzitter Taskforce Circulaire Economie en wethouder Rogier Tetteroo (Ruimtelijke Ordening & Wonen) van gemeente Gouda

Ook Lidl circulair

Nagenoeg alle supermarktketens zijn bezig met duurzaamheid. Zo is Lidl eind vorig jaar, samen met TU Delft , eveneens een onderzoek gestart dat gericht is op de transitie van de supermarkt naar een circulaire bedrijfsvoering. De TU Delft adviseert Lidl over hoe de supermarktketen haar bedrijfsvoering circulair kan maken.

Energielabel

Lidl onderneemt al jaren op een moderne en verantwoorde manier. Zo bouwt de keten duurzame distributiecentra, filialen met energielabel A++++ en zijn alle medewerkers getraind om energiebewust te werken. De toepassing van circulariteit ziet behalve Albert Heijn ook Lidl als een volgende stap naar een duurzamere toekomst.

Zie ook: Aldi ondersteunt duurzaam klimaatonderwijs

Reageer op dit artikel