nieuws

Aldi zet in op terugdringen verbruik aardgas

Formules 745

Aldi zet in op terugdringen verbruik aardgas

CULEMBORG – Aldi presenteert vandaag zijn internationale klimaatbeleid, waarbij het terugdringen van de broeikasgasemissies voorop staat.

De discounter heeft als doel gesteld dat de emissie in 2021, ten opzichte van 2015, met 40 procent is verminderd. Aldi baseert haar klimaatbeleid naar eigen zeggen op twee pijlers. ‘Enerzijds efficiëntiemaatregelen om te besparen op energie, koudemiddelen en brandstof, anderzijds een toenemend gebruik van stroom uit hernieuwbare energiebronnen’, zegt de formule in een persbericht.

Nieuwe technologieën

Aldi zet naar eigen zeggen nieuwe technologieën in om de energie-efficiëntie van filialen en distributiecentra te verbeteren. Op stroom wordt bespaard door gebruik te maken van LED-verlichting en door nieuwe energiezuinige koelingen en vriezers in te zetten. De vrijgekomen warmte bij het koelen wordt gebruikt voor verwarming van de gebouwen. Steeds meer filialen gaan hierdoor van het aardgas af. Om het energieverbruik te monitoren, introduceert Aldi in Nederland nog dit jaar een nieuw energiemanagementsysteem. Tegelijk met het klimaatbeleid publiceert Aldi vandaag ook haar tweede maatschappelijk jaarverslag.

Slimmer werken

Nadie Winde, manager corporate responsibility van Aldi: ‘Efficiënt werken en duurzaam handelen gaan bij een discounter hand in hand. Overal waar we slimmer kunnen werken, doen we dat al. Daarmee hebben we een voordeel op andere supermarkten in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Met de nieuwe klimaatstrategie en de verdere verduurzaming van onze winkels verlagen we onze impact op klimaat en milieu.’

Reageer op dit artikel