nieuws

Kleiner verlies Hema op stijgende omzet

Formules 827

Kleiner verlies Hema op stijgende omzet
Hema Tilburg. Foto: Bert Jansen

AMSTERDAM – Hema heeft het verlies in het eerste kwartaal flink teruggebracht. De omzet van de winkelketen steeg, vooral door uitbreiding van het aantal winkels.

Het nettoverlies van Hema kwam uit op €6 miljoen. Dat was vorig jaar in dezelfde periode nog €12,4 miljoen. De omzet ging met 2,8 procent omhoog naar €291,4 miljoen. Behalve door uitbreiding van het aantal winkels, kwam dat ook door de groei van de onlineverkopen. De omzet van de webwinkel ging op jaarbasis met een kwart omhoog.

Koude weer zat Hema dwars

De vergelijkbare winkelverkopen daalden met 1,1 procent. Het koude weer in het eerste kwartaal hield mensen thuis. Ook hadden winkels in Frankrijk te kampen met ov-stakingen. De meeste Franse winkels bevinden zich op of in de buurt van knooppunten voor openbaar vervoer als treinstations.

Zeven nieuwe winkels

In de afgelopen periode opende de winkelketen zeven nieuwe winkels, in Duitsland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met name in Duitsland wil de Nederlandse keten flink blijven groeien, laat topman Tjeerd Jegen weten. De nieuwe generatie winkels doen het goed bij de oosterburen. De eerste resultaten van de Oostenrijkse winkels zijn volgens Jegen ‘zeer bemoedigend’. Daar breidt Hema binnenkort verder uit. Na de zomer zet het bedrijf ook de stap naar het Midden-Oosten. Verder blijft het bedrijf investeren in de onlineverkopen.

Geen mededelingen over verkoop

Over de mogelijke verkoop van Hema door de Britse investeerder Lion Capital wil het bedrijf niets zeggen. De verkenning van de strategische opties duurt nog voort volgens de winkelketen. Lion Capital wil Hema van de hand doen. Een potentiële Belgische koper zou volgens geruchten weer afgehaakt zijn.

Zie ook: Verkoop Hema afgeblazen

Reageer op dit artikel