nieuws

Lidl verbindt hoofdkantoor met winkel

Formules 3843

Lidl verbindt hoofdkantoor met winkel

HUIZEN – Lidl bouwt in Huizen in de directe nabijheid van het hoofdkantoor een nieuwe winkelvestiging. Het bestaande filiaal wordt bij het kantoor getrokken.

Het bestaande filiaal, dat pal naast het kantoor ligt, wordt niet gesloopt, maar ‘omgebogen’ naar een kantoorfunctie, waaronder een grotere kantine. De bouw is maandag 9 april begonnen, meldt dagblad de Gooi- en Eemlander. Lidl wil het hoofdkantoor al langer flink uitbreiden. De bestaande winkel, een pilotstore van de discounter, stond die plannen echter letterlijk in de weg. Vandaar dat de winkel wordt verplaatst naar een nieuw pand aan de overkant van de Warandebergstraat, op het voormalige Lucentterrrein.

Parkeergarage onder Lidl

De nieuwe supermarkt verrijst daar naast een pand van bouwmarkt Karwei. Omdat het parkeren bij de huidige vestiging op drukke dagen al een probleem vormde, komt onder de nieuwe winkel bovendien een parkeergarage. De nieuwe Lidl-vestiging krijgt met 1200 vierkante meter ongeveer dezelfde oppervlakte als de oude.

Ontwikkelcentrum

Achter de nieuwe supermarkt verrijst bovendien een ontwikkelcentrum. Dit bestaat net als de winkel uit een bouwlaag van 1200 vierkante meter. In dit pand gaat Lidl onder meer de internetactiviteiten, zoals de webshop en click & collect, verder uitbouwen. Voor eventuele toekomstige uitbreidingen heeft de discounter grond gekocht tussen het hoofdkantoor en de Botterstraat.

Reageer op dit artikel