nieuws

‘Ook AH/Plus/Linders in race voor Emté’

Formules 8107

‘Ook AH/Plus/Linders in race voor Emté’

VEGHEL – Bij de overname van Emté heeft de combinatie van Jumbo en Coop een consortium van drie andere supermarktketens afgetroefd. Het gaat daarbij om een verbond tussen Albert Heijn, Jan Linders en Plus.

Dat melden verschillende bronnen in de markt aan Distrifood. Jan Linders gaf vorig jaar publiekelijk al aan interesse te hebben in een deel van de winkels van Emté. ‘We zijn geïnteresseerd, maar we zijn zeker niet de enige’, zo werd  directeur Leo Linders in juli vorig jaar geciteerd. Ook Plus wordt al sinds afgelopen zomer genoemd als mogelijke koper van, in ieder geval een stuk, van Emté. Deze twee ketens zouden dus gezamenlijk zijn opgetrokken in de race rond de overname van Emté.

Nog meer interesse voor Emté

Het is niet duidelijk op welk moment het consortium van AH/Jan Linders/Plus is afgehaakt. ‘Jumbo had een beter verhaal’, zegt een bron die niet bij naam genoemd wil worden. In Het Financieele Dagblad wordt vanmorgen tevens melding gemaakt van de interesse van het alternatieve trio. Deze krant beroept zich daarbij ook op bronnen. Volgens de krant waren verder ook het Belgische Colruyt, het Duitse Edeka en investeerders geïnteresseerd. Bij de presentatie van de jaarcijfers meldde Sligro Food Group zelf al dat er veel belangstelling was ‘uit binnen- en buitenland’.

Transactie nog dit jaar afgerond

Gisteren werd bekend dat Coop en Jumbo samen voor in totaal €410 miljoen Emté overnemen van Sligro Food Group. De twee partijen verwachten dat de transactie in de loop van dit jaar nog wordt afgerond. Coop krijgt daarbij ongeveer éénderde van de omzet, Jumbo tweederde.

Zie ook: Commentaar: En weer grijpt Plus mis

Reageer op dit artikel