nieuws

Opbrengst tas Aldi naar Plastic Soup Foundation

Formules 3248

Opbrengst tas Aldi naar Plastic Soup Foundation

AMSTERDAM – Aldi heeft de prijs van plastic tassen per 1 oktober met € 0,10 verhoogd naar € 0,25. Een deel van de opbrengst gaat naar Plastic Soup Foundation.

Aldi maakte deze zomer bekend in 2018 te stoppen met de verkoop van plastic en papieren boodschappentassen voor eenmalig gebruik en wil bij de kassa alleen nog maar duurzame tassen aanbieden.

Prijs verhoogd

Omdat het enige tijd duurt voordat de plastic tassen volledig zijn uitgefaseerd, wordt de prijs van de huidige tassen per 1 oktober met € 0,10 cent verhoogd naar € 0,25 cent. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation ten behoeve van educatiedoeleinden.

Milieu en klimaat beschermen

Het aanbieden van het nieuwe lesprogramma van de Plastic Soup Foundation en het afschaffen van de eenmalige plastic draagtasjes sluiten aan bij de ambitie van het concern om het milieu en het klimaat te beschermen. ‘We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving. Met dit educatieprogramma brengen we jonge kinderen spelenderwijs bij hoe belangrijk het is om onze zeeën en oceanen te beschermen’, aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland.

Educatieprogramma basisonderwijs

De Plastic Soup Foundation komt in 2018 met een volledig vernieuwd educatieprogramma voor het basisonderwijs. Het programma bestaat uit een box met lesmateriaal, een speciale uitgave van Kidsweek en een online platform met digitale lessen, video’s en games. Scholen kunnen dit lesmateriaal gratis aanvragen.

Verkleinen plastic footprint

Met het nieuwe lesprogramma kan de Plastic Soup Foundation tienduizenden kinderen informeren over de Plastic Soup. Het is de bedoeling dat het programma vanaf april 2018 beschikbaar is. Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation: ‘Aldi heeft het verkleinen van haar plastic footprint hoog in het vaandel staan en dat waarderen wij zeer. We zijn dan ook blij met deze samenwerking.’

Reageer op dit artikel