nieuws

Hoogvliet uit verkiezing Dierenverschrikker

Formules 1772

Hoogvliet uit verkiezing Dierenverschrikker

AMSTERDAM – Dier & Recht nomineert Hoogvliet niet langer voor de verkiezing grootste Dierenverschrikker van 2016.

De supermarktketen behoort niet meer tot de genomineerden vanwege de afgegeven garantie dat Hoogvliet snel overstapt naar varkensvlees met het Beter Leven keurmerk.

Aandeel varkensvlees met Beter Leven Keurmerk

Hoogvliet supermarkten was genomineerd als Dierenverschrikker van het jaar, omdat zij volgens Dier & Recht het laagste aandeel varkensvlees met het Beter Leven keurmerk heeft van alle grote supermarkten.

Hoogvliet heeft toezegging gedaan

Hoogvliet heeft als reactie op de nominatie extra haast gemaakt met hun aanvraag bij Stichting Beter Leven keurmerk en de harde toezegging gedaan dat voor 30 juni 2017 90 procent van het verse varkensvlees het Beter Leven keurmerk heeft, meldt Dier & Recht in een persbericht. Voor de organisatie is dat voldoende aanleiding om de nominatie in te trekken.

Vijf overgebleven kandidaten

De vijf overgebleven kandidaten voor Dierenverschrikker van het jaar zijn Boer zoekt Vrouw, KFC, Gauchos Grill-Restaurant, de Franse Bulldog fokkers en de VVD. Inmiddels hebben 5.500 mensen hun stem uitgebracht via www.dierenrecht.nl/dierenverschrikker-2016. Het is de eerste keer dat deze verkiezing, die nog tot 4 februari loopt, wordt georganiseerd.

Nauwe samenwerking met Varkens in Nood

Dier & Recht is een organisatie die zich zowel juridisch als via campagnes inzet voor de verbetering van dierenwelzijnswetten. Zij richt zich zowel op de dieren in de vee-industrie als op gezelschapsdieren. Dier & Recht werkt nauw samen met Varkens in Nood.

Reageer op dit artikel