nieuws

Dick Boer: Omzetgroei AH.nl 30 procent

Formules 4301

Dick Boer: Omzetgroei AH.nl 30 procent

ZAANDAM – De omzet van AH.nl is in het derde kwartaal gestegen met dertig procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat zei topman Dick Boer na het bekend maken van de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize. ‘Online blijft een sterke groeimotor voor Ahold Delhaize. Bol.com groeit gestaag met weer dertig procent meer omzet. AH.nl groeit ongeveer even hard, maar komt van een lagere omzet’, aldus Boer in het Financieele Dagblad.

Stijging verkopen in Nederland

De vergelijking met vorig jaar is gebaseerd op pro-formacijfers die weergeven hoe Ahold Delhaize zou hebben gepresteerd als het bedrijf vorig jaar al was gefuseerd. Ahold Delhaize noteerde een omzetgroei van 2,6 procent tot 14,5 miljard. De verkopen in Nederland namen met ruim vier procent toe. Delhaize haalde in België een plus van bijna twee procent.

AH.nl enkele procenten van omzet

De groei in Nederland is mede te danken aan de online activiteiten. ‘AH.nl stijgt snel en bol.com ging dit jaar al door de mijlpaal van een miljard euro heen. En dan moet de belangrijkste maand nog komen’, aldus Boer in de Financiële Telegraaf. ‘AH.nl maakt nu enkele procenten van de omzet uit. We zien dat klanten steeds meer online willen kopen, maar ook nog graag in onze winkels boodschappen doen.’

Daling beurskoers Ahold Delhaize

Boer noemt de gepresenteerde kwartaalcijfers solide. De beurskoers van Ahold Delhaize daalde echter bijna met vier procent. Boer: ‘Het is lastig voor een ceo daar iets over te zeggen. Misschien dat men niet helemaal goed raad wist met de pro-forma cijfers.’

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel