nieuws

Vriesvers-prijzen voor Plus, Coop, Jan Linders

Formules 2876

Vriesvers-prijzen voor Plus, Coop, Jan Linders
Bert Jansen

BUNNIK- Plus André & Joyce van Reijen in Veldhoven heeft de winkelwedstrijd van het VriesVers Platform gewonnen. Ook Coop Schimmert en Jan Linders Sint Anthonis vielen in de prijzen.

In de categorie grote winkels (>1000 m2) bleef Plus Van Reijen, de Supermarkt van het Jaar-winnaar uit 2014, Albert Heijn Vleuterweide (SvhJ-winnaar 2016) en Jumbo Sevenum voor. AH Vleuterweide was tevens de Vriesvers-kampioen van vorig jaar.

Coop & Jan Linders
In de categorie middelgrote winkels (700-1000 m2) ging de eerste prijs naar Coop Knols in het Limburgse Schimmert. Plus Heeten en Plus Geesteren werden tweede en derde in die klasse. Van de kleinste deelnemende supermarkten (<700 m2) is Jan Linders in Sint Anthonis de beste, voor Spar Schouten in Achterveld. In totaal nam een recordaantal van 225 supermarkten van acht verschillende formules deel aan de wedstrijd, waarin consumenten en mysteryshoppers de diepvriesafdeling beoordeelden.

Event
De prijzen werden donderdagavond uitgereikt tijdens het VriesVers Winnaars Event in Bunnik, waar ook het beste A-merkproduct en beste huismerkproduct werden bekendgemaakt. Die prijzen gingen naar Iglo Kibbeling en Top! van Coop Vriesvers gerookte zalmfilet.

Stemmen
Tussen 4 en 29 april konden consumenten tijdens het Vriesverstival via internet hun mening geven over de vriesvers afdeling van hun favoriete supermarkt. Zij hebben hun favoriete winkel beoordeeld op een aantal aspecten als overzichtelijkheid, aantrekkelijkheid, assortiment, netheid, service, (prijs)imago in het verzorgingsgebied en verbeterpunten. De afgelopen week heeft de jury de genomineerden bezocht als ‘mystery shoppers’. Verder werd er dit jaar ook gekeken naar inzet en enthousiasme op de winkelvloer alsook via Facebook en andere vormen van (social) media.

Platform
Organisator VriesVers Platform is een vereniging van retailers, fabrikanten en andere stakeholders binnen het segment VriesVers. Inmiddels heeft het VriesVers Platform circa 50 leden, waarmee de markt grotendeels vertegenwoordigd is. Het doel van het VriesVers Platform is om het imago van diepvriesproducten te verhogen zodat er meer van verkocht wordt. Concreet is dit samengevat de doelstelling ‘VriesVers moet harder groeien dan de markt’.

Reageer op dit artikel