nieuws

Jumbo betreurt einde V&D

Formules

Jumbo betreurt einde V&D

VEGHEL – Jumbo betreurt ten zeerste dat het niet is gelukt een doorstart van de V&D warenhuizen te realiseren.

Dat zegt de supermarktketen in een reactie op het mislukken van de onderhandelingen met potentiële kopers van de warenhuisketen. De curatoren van het failliete warenhuisbedrijf lieten dinsdag weten er niet in te zijn geslaagd om tot een akkoord te komen.

Icoon
‘Hiermee gaan veel banen verloren en komt er een einde aan een Nederlands retailicoon’, zegt Jumbo. ‘Dit betekent ook dat de La Place-vestigingen in de voormalige V&D warenhuizen op dit moment niet kunnen worden voortgezet. Vanzelfsprekend zullen we kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze La Place-vestigingen. La Place is een ijzersterke formule en voorziet in een grote behoefte in de Nederlandse binnensteden. Wij zien dan ook onverkort veel kansen voor La Place en hebben duidelijke groeiambities. De zelfstandige La Place-vestigingen blijven wel gewoon open en onze gasten zijn en blijven hier van harte welkom.’

Kahn
De curatoren onderhandelden met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moest daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond. Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay probeert ook al enige tijd deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is echter alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC was dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

FNV
Nu het doek definitief is gevallen zijn circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants hun baan kwijt. Vakbond FNV noemde die werknemers in een eerste reactie de grootste verliezer. FNV-bestuurder Niels Suijker: ‘Natuurlijk zullen we onze leden bijstaan waar mogelijk, maar we kunnen helaas geen banen voor ze creëren.’ Volgens de curatoren hebben alle partijen ‘zich maximaal ingezet’ om een doorstart tot stand te brengen. In hun verklaring bedankten de curatoren de medewerkers van V&D en La Place voor hun inzet gedurende de afgelopen periode.

Reageer op dit artikel