nieuws

Brouwer: C1000’ers kloppen aan bij Plus

Formules

Brouwer: C1000’ers kloppen aan bij Plus

UTRECHT – Verschillende C1000-ondernemers willen graag de overstap maken naar Plus.

Dat zegt Plus-topman Jan Brouwer in een interview met Distrifood. Brouwer bevestigt de gesprekken met C1000-ondernemers in een antwoord op de vraag of Plus jaagt op locaties waar nu een C1000 staat. ‘Integendeel. Plus jaagt niet op C1000-winkels’, zegt de baas van de supermarktketen. ‘Wij worden juist benaderd door veel C1000-ondernemers die willen overstappen naar Plus.’

Huis van ondernemers

Volgens Brouwer zijn de redenen waarom de ondernemers de overstap willen maken divers. ‘De motivaties verschillen. Plus doet het beter dan ooit, dus dan ben je aantrekkelijk. Voor het eerst is de consumentenomzet door de €2 miljard gegaan. Verder staat Plus bekend als een huis van zelfstandig ondernemers. Dat is wel zo fijn als je zelf uit een club van 100 procent zelfstandig ondernemers komt. Ja, mijn achtergrond bij C1000 speelt ook mee bij sommigen. De mensen weten wat ze aan je hebben.’

Praktijk weerbarstig

Brouwer zegt echter ook dat het voor de ondernemers niet makkelijk is om van formule te wisselen. ‘In het proces blijkt dat de ondernemers zich meestal niet los kunnen maken van hun organisatie. De praktijk is vaak weerbarstig door allerlei ingewikkelde juridische constructies.’ Het volledige interview met Brouwer en financieel topman Marcello Iacono van Plus is vanaf zaterdag te lezen in de papieren editie van Distrifood.

Reageer op dit artikel