nieuws

Opheffing C1000 klap voor ondernemerschap

Formules

Opheffing C1000 klap voor ondernemerschap

DOETINCHEM – De opheffing van C1000 is een klap voor het zelfstandig ondernemerschap in de levensmiddelenbranche. Veel voormalige C1000-winkels zijn inmiddels filiaal of gaan dat worden.

Sinds de overname van door Jumbo zijn al de nodige C1000-ondernemers gestopt. Zij hebben hun winkel verkocht, soms aan een andere 
ondernemer, maar vaak ook aan Jumbo, die het vestigingspunt als filiaal voorzet. Dat geldt bijvoorbeeld voor ondernemer Marcel van Hoof in Schijndel of de C1000 van Hans van Leeuwen in Beneden-Leeuwen. Ook bij de C1000’s in winkelcentrum Woensel en aan het Nederlandplein in Eindhoven wordt het zelfstandig ondernemerschap binnenkort verruild voor de status van filiaal.

Lijstjes gaan rond
Een groot aantal C1000-ondernemers is nog bezig de winkel te verkopen, maar is over de verkoopprijs nog verwikkeld in een arbitragezaak. Jumbo is ondertussen ook bezig met de verkoop van C1000-winkels. Poiesz maakte afgelopen week 
bekend ex-C1000’s in Musselkanaal, Norg, Stadskanaal, Heerenveen en Veendam te hebben overgenomen. Jumbo wil dat niet bevestigen, maar diverse bronnen melden dat ook bij andere Superunie-leden lijstjes rondgaan van C1000’s die worden aangeboden.

Reageer op dit artikel