nieuws

Etnische super Tanger trekt in Zaanse AH

Formules

Etnische super Tanger trekt in Zaanse AH

ZAANDAM – De etnische supermarktketen Tanger opent binnenkort in Zaandam een vestiging waar tot nu toe een Albert Heijn is gevestigd.

De vestiging van AH aan de Lobeliusstraat in Zaandam sluit het laatste weekend van augustus de deuren. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het ruim 700 vierkante meter grote pand blijft niet lang leeg staan. Volgens woningstichting Parteon wordt de ruimte binnenkort ingenomen door de keten van etnische supermarkten Tanger Markt.

Zesde vestiging

De vestiging in Zaandam wordt de zesde van de keten. Het bedrijf begon ooit als kleine buurtsuper en kipgroothandel in Den Haag en telt nu vijf vestigingen. Twee in Rotterdam en verder filialen in Amsterdam, Almere en Antwerpen. Op haar website zegt het bedrijf continu op zoek te zijn naar nieuwe panden.

Bijzondere inrichting

De winkelpaden in Tanger-vestigingen zijn veelal naar etnische afkomst ingericht. Zo zijn er paden met Turkse, Aziatische en Surinaamse producten. De producten zijn overwegend halal. Naar eigen zeggen is Tanger Markt de eerste supermarkt in Nederland waarvan de slagerij halal-gecertificeerd is.

Reageer op dit artikel