nieuws

Doek valt voor Dagwinkel Langenboom

Formules

Doek valt voor Dagwinkel Langenboom
Van Assendelft Fotografie

LANGENBOOM – De Dagwinkel van ondernemers Willem en Adri Leissner in Langenboom sluit zaterdag definitief de deuren. Aangezien het pand waar de winkel in zat daarna uit elkaar wordt gehaald, komt daarmee waarschijnlijk een einde aan de pogingen om een dorpssupermarkt te exploiteren in het dorp in de Brabantse Peel.

De winkel heeft het daarmee nog geen jaar uitgehouden. Sinds 2010 stond er een prefab-unit op het kermisterrein in het dorp. Willem en Adri Leissner namen de winkel in oktober 2013 over nadat voorgangers er eerder al geen brood meer in zagen. Rond de opening toonden de ondernemers zich in Distrifood nog optimistisch.

Kostendekkend
‘Wij hebben de zaak kostendekkend bij een omzet van €11.000, en we denken aan een doorgroei tot €14.000. Dat is een langzaam proces. De inwoners 
waren sinds de eeuwwisseling 
gewend elders hun boodschappen te doen. Dat heb je niet één-twee-drie veranderd. Daar moet je 
als ondernemer wel aan werken.’

Slechts 30 procent
In dagblad De Gelderlander zeggen de ondernemers nu dat die doelen niet bereikt zijn. ‘Slechts 30 procent van de Langenboomse bevolking (2.250 inwoners) kwam in de winkel. ‘Dat is te weinig om rendabel te zijn. De eerste weken was het wel druk, daarna werd het snel minder’, stelt Willem Leissner. De eigenaar van het gebouw, unitbouw Barli uit Uden, zal het pand aan de Dennendijk uit elkaar halen en verwijderen.

Reageer op dit artikel