nieuws

Ex-SdB’er wint rechtszaak van fiscus

Formules

Ex-SdB’er wint rechtszaak van fiscus

LEEUWARDEN – Een voormalig Super de Boer-ondernemer heeft in beroep een rechtszaak gewonnen van de fiscus. Volgens de rechter heeft de belastingdienst de ex-SdB’er zonder bewijs een naheffing opgelegd vanwege retourboekingen.

In mei 2012 deed de Fiod een inval in supermarkten van Super de Boer. Bijna de helft van de SdB-franchisers werd destijds beschuldigd van sjoemelen met de kassagegevens. Een van de voormalige ondernemers die werd beschuldigd door de fiscus, blijkt nu in beroep met succes de aantijgingen te hebben aangevochten. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland op 15 oktober die staat op de website rechtspraak.nl. ‘Verweerder (de fiscus, red.) heeft omzetcorrectie wegens verdachte retourboekingen op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt. Integrale proceskostenvergoeding’, luidt de zogeheten inhoudsindicatie na het beroep.

Franchisegever

De rechtbank zegt dat de fiscus de door hem vermeende omzetcorrectie alleen heeft gebaseerd op de administratie van franchisegever Super de Boer gebaseerde onderzoeksresultaten. ‘Verweerder heeft iedere controle bij eiser (de ex-SdB-ondernemer, red.) achterwege gelaten…er bestaat daarom geen grond voor het opleggen van de onderhavige navorderings- en naheffingsaanslag’, aldus de rechtbank. De fiscus kan nog in hoger beroep. Lees morgen meer in de papieren editie van Distrifood.

Reageer op dit artikel