nieuws

AH krijgt vastgoed Van den Tweel niet

Formules

AH krijgt vastgoed Van den Tweel niet

NIJKERK – Het conflict tussen Albert Heijn en multifranchiser Gerard van den Tweel is opgelost. Zo is afgesproken dat het vastgoed van Van den Tweel in handen blijft van de multifranchiser.

De franchisenemer lag al enige tijd in de clinch met Albert Heijn, maar volgens Van den Tweel zijn de problemen nu uit de wereld. Zo is volgens hem afgesproken dat het vastgoed van Van den Tweel in handen blijft van de franchiser. ‘Nee, ons vastgoed krijgen ze niet. Albert Heijn heeft zich daarbij neergelegd’, zegt hij in De Telegraaf.


Ruzie

De ruzie tussen beide partijen liep hoog op, toen Van den Tweel een overname deed op Bonaire. Van den Tweel, die het alleenrecht heeft om de naam Albert Heijn op de Antillen te voeren, kocht een supermarkt op het eiland, maar kondigde tegelijkertijd aan dat de winkel niet wordt omgebouwd tot een filiaal van Albert Heijn. Net als op Bonaire wordt het een Van den Tweel-supermarkt.


Getrouwd

Van den Tweel zegt blij te zijn met de resultaten die nu op tafel liggen. ‘Ik ben bijna dertig jaar getrouwd met Albert Heijn en dan moet je conflicten dus ook kunnen oplossen.’ Van den Tweel zegt dat er volgende maand nog gesprekken volgen over nieuwe voorwaarden. Op Curaçao wordt binnenkort een tweede supermarkt door Van den Tweel geopend.

Reageer op dit artikel