nieuws

Wessanen wil stoppen met GooodyFooods

Formules

Wessanen wil stoppen met GooodyFooods

HARDERWIJK – Wessanen gaat zich richten op Natuurwinkel als enige franchiseformule. Dat betekent dat de onderneming ‘in goed overleg zal kijken naar de toekomst van de GooodyFooods-formule’. Dat maakte Wessanen Benelux maandag bekend.

Dat meldt ANP. GooodyFooods werd vier jaar geleden opgericht. Daarbij zei Wessanen te streven naar een landelijke dekking van de natuurwinkels in twee jaar. De uitbreiding verliep echter langzamer dan verwacht, zo liet Wessanen in april van dit jaar weten.

Vijf

Gooodyfooods heeft momenteel vijf winkels in Nederland: Almere, Apeldoorn, Zaandam, Zwolle en Hilversum. Wessanen-directeur Jeremy Deacon was vorig jaar oktober nog zeker dat de tijd rijp was voor een formule als Gooodyfooods. ‘Er gebeurt iets in de hoofden van de consumenten. Biologische producten zijn al langer verkrijgbaar in supermarkten, maar de mensen willen nu meer. Gooodyfooods is die formule die er niet alleen is voor de donkergroene klant, maar ook voor de mainstream consument.’

Buitenland
Volgens Deacon was Gooodyfooods een premium serviceconcept in een tijd van recessie dat toch op prijs kan concurreren met supermarkten. ‘Hoe dat kan? Wessanen heeft al dertig jaar een heel sterke band met zijn leveranciers. We zijn zeer efficiënt op het logistieke vlak. Bij ons keren geen halfgevulde vrachtwagens uit Italië terug.’ De winkel toen in Zaandam was volgens hem een volgende stap in de ontwikkeling. Binnen twee jaar hoopt Deacon op een landelijke dekking. Dromen van het buitenland doet hij ook. ‘Dit zou niet misstaan op een Kensington High Street. Maar laten we eerst onze eigen achtertuin op orde maken’, zei hij vorig jaar tegen Distrifood.

Reageer op dit artikel