nieuws

Jumbo lost probleem SdB-fonds op

Formules

Jumbo lost probleem SdB-fonds op

AMSTERDAM – Jumbo hevelt de pensioenpremies van voormalige SdB-medewerkers met betrekking tot 2012, alsnog over naar het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Levensmiddelenbedrijf (BPFL).

Dat heeft financieel topman Ton van Veen laten weten aan het personeel, meldt de Telegraaf. Daarmee lost Jumbo een geschil over de premies op.

Verplicht

Medewerkers in de sector levensmiddelenbedrijf zijn verplicht aangesloten bij BPFL. Maar de voormalige SdB-medewerkers die nu in dienst zijn van Jumbo, bouwen hun aanvullende pensioen tot nu toe nog steeds op bij Pensioenfonds Super de Boer. Dat fonds kreeg ooit een zogeheten vrijstelling, omdat diens regeling al eerder bestond dan die van BPFL. BPFL vindt echter dat de oud-SdB-personeelsleden vanaf het moment dat ze voor Jumbo gingen werken, verplicht waren om zich alsnog bij dat bedrijfstakfonds aan te sluiten. Daarom presenteerde BPFL de Veghelse supermarktketen eerder dit jaar een rekening van enkele tonnen.

Overhevelen

Jumbo zou van plan geweest zijn de bewuste medewerkers pas op 1 januari 2013 bij BPFL aan te melden. Maar de keten heeft nu toegezegd mee te werken aan het overhevelen van de premies bij BPFL. Het gaat volgens de krant om een bedrag van ongeveer €1,5 miljoen, over de afgelopen drie kwartalen. De pensioenrechten van vóór 2012 blijven bij het SdB-fonds.

SdB-fonds

De supermarktketen heeft met dat Pensioenfonds Super de Boer nog wel een conflict, waarover een arbitragecommissie zich buigt, meldt De Telegraaf. Hierbij is de vraag of Jumbo de tekorten wil aanvullen die binnen het fonds zijn ontstaan, door de gestegen levensverwachting én de financiële crisis.

Bijstorting

Van Veen benadrukt tegenover de krant dat Jumbo in 2011 al een bijstorting heeft gedaan van €6,7 miljoen, oftewel ruim anderhalf keer de jaarpremie. ‘Daarna hebben wij keurig aan onze premieverplichtingen voldaan.’

Reageer op dit artikel