artikel

Kleuters

Formules

Kleuters

Afgelopen dinsdag stond de vakbond te protesteren tijdens de Dag van het Vakcentrum. Binnen werd er door bestuur en ondernemers besmuikt gegniffeld over de ‘ietwat zielige‘ heren met de door de bond verstrekte vakbondsjasjes.

 Het Vakcentrum zette ook het tegenoffensief in met een eigen onderzoek. De uitkomsten:  80 procent is blij met salaris, 80 procent heeft geen moeite met roosters, wat zeurt de bond toch? Dagvoorzitter Jort Kelder noemde het bijna ‘stalinistisch’. De grote leider kreeg immers ook altijd 99 procent bij de ‘verkiezingen’ in sovjet-Rusland. CNV-onderhandelaar Fedde Monsma stelt dat de partijen in vier rondes aan echt onderhandelen nog niet eens zijn toegekomen.

Buitenstaander

Je hebt dan de neiging als buitenstaander eens boven die onderhandelingstafel te gaan hangen. En het valt niet anders te formuleren dan dat er aan weerszijden van de tafel twee kleuters staan die naar elkaar wijzen: de ander heeft het steeds gedaan. Op school is daar een adequaat middel voor. De juf grijpt in en beide kleuters gaan in de hoek tot ze weer normaal met elkaar kunnen omgaan. Echt, beide partijen tonen met hun kleuterhouding weinig respect voor de groep waar het echt om gaat: de werknemers.

 

 

Reageer op dit artikel