nieuws

Coca-Cola blijft sponsor Olympische Spelen

Fabrikanten 459

Coca-Cola blijft sponsor Olympische Spelen
Foto: ANP

LAUSANNE – Frisdrankenfabrikant Coca-Cola blijft tot 2032 sponsor van de Olympische Spelen. Het Amerikaanse bedrijf tekende een contract voor de jaren na de Spelen van 2020 in Tokio met het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Daarmee zet het frisdrankenbedrijf een lange traditie voort. Coca-Cola is al sinds 1928 onafgebroken sponsor van de Spelen. Door de nieuwe deal is Coca-Cola niet meer de enige drankensponsor. Het Chinese zuivelbedrijf China Mengniu Dairy wordt van 2021 tot en met 2032 de officiële zuivelsponsor van de Spelen.

Geen financiële details naar buiten gebracht

Financiële details zijn niet naar buiten gebracht, maar volgens bronnen zouden de twee bedrijven 3 miljard dollar betalen in de komende twaalf jaar. Coca-Cola-topman James Quincey wilde alleen kwijt dat het om een “groot contract” gaat.

Reageer op dit artikel