nieuws

NMa staat overname Bolletje in de weg

Fabrikanten

NMa staat overname Bolletje in de weg

ALMELO – De NMa verleent geen vergunning voor de overname van Bolletje door Continental Bakeries.

Dat meldt algemeen directeur Van Ark van Bolletje. ‘De NMa heeft ons laten weten dat zij geen vergunning zal afgeven voor de overname van Bolletje door Continental Bakeries. Die beslissing is teleurstellend voor Bolletje. Het standpunt van de NMa is naar het oordeel van Bolletje en de geraadpleegde deskundigen onbegrijpelijk en onjuist.’

Kandidaten

De toezichthouder liet afgelopen zomer al weten uitgebreider onderzoek te willen doen. Het vreest dat door de overname een te dominante partij op de markt van beschuit en ontbijtkoek ontstaat. Van Ark: ‘Het is bekend dat de aandeelhouders van Bolletje in oktober 2011 besloten hebben hun aandelen aan Continental Bakeries te verkopen. Nu deze overname niet door kan gaan, zal het verkoopproces opnieuw worden opgestart. In de afgelopen periode hebben zich diverse kandidaat-kopers gemeld voor het geval deze overname niet door mocht gaan. De verwachting is daarom dat het verkoopproces niet meer dan 6 tot 9 maanden in beslag zal nemen.’

In beroep

Bolletje overweegt tegen de uitspraak van de NMa beroep in te stellen. ‘Aangezien deze procedure opnieuw erg veel tijd zal vergen en de uitkomst niet zeker is, hebben partijen moeten besluiten van de overname af te zien. De ondernemingsfocus zal er – net als tot nu toe – op gericht blijven dat onze consumenten, afnemers en alle overige relaties niets merken van het verkoopproces’, aldus Van Ark.

Reageer op dit artikel