nieuws

Wereldwijde omzet Lidl in tien jaar verdubbeld

Buitenland 3733

Wereldwijde omzet Lidl in tien jaar verdubbeld
Foto: Shutterstock

NECKARSULM – Discountketen Lidl doorbreekt dit jaar mogelijk wereldwijd de omzetgrens van €80 miljard. De omzet van het bedrijf is de afgelopen tien jaar al meer dan verdubbeld.

Dat bericht het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Sinds 2012 groeit de omzet van Lidl jaarlijks met tenminste €4 miljard. De enorme omzetstijging in de afgelopen tien jaar werd niet bereikt door groei van het aantal filialen, dat nam maar toe van ongeveer 9000 naar 10.500. Wel zijn winkels gemiddeld aanzienlijk groter geworden, terwijl het assortiment ook flink is gegroeid.

Lidl vooral internationaal zeer winstgevend

Volgens LZ blijft Lidl ook een zeer winstgevende onderneming. Het rendement op de omzet zou op de thuismarkt tussen de 2,5 en 3 procent liggen, terwijl sommige buitenlandse ketens van Lidl een rendement van meer dan 5 procent draaien. Tweederde van de omzet van de prijsvechter komt uit het buitenland, waaronder Nederland waar Lidl een marktaandeel heeft van 10,9 procent. Tien jaar geleden dat Lidl in ons land nog onder de 5 procent.

Discounter heeft weer nieuwe directeur

De discounter bevindt zich, ondanks de voorspoedige groei, organisatorisch wel in woelig water. Deze week werd bekend dat directeur Jesper Hojer per direct zijn biezen heeft gepakt. Hij wordt voorlopig opgevolgd door de Italiaanse Duitser Ignazio Paternò. De afgelopen tien jaar heeft Lidl vier verschillende leidinggevenden gehad.

Reageer op dit artikel