nieuws

Russen sluiten eerste Duitse winkel door succes

Buitenland 3937

LEIPZIG – De van origine Russische supermarktdiscounter Mere heeft al vijf dagen na opening zijn eerste Duitse filiaal noodgedwongen moeten sluiten omdat de voorraad op was.

Russen sluiten eerste Duitse winkel door succes

Volgens discounter Mere was het zó druk in de 30 januari geopende vestiging in Leipzig dat de voorraad opraakte en leveranciers de vraag niet aankonden. Vanwege de lege schappen was de winkel daarom maandag 4 februari  gesloten. Ook dinsdag blijven de deuren dicht. Woensdag gaat de winkel weer open, is op een briefje op de deur te lezen.

Voetje voor voetje wegens drukte

De drukte was direct na opening enorm. Op foto’s in de Rheinische Post is te zien hoe de klanten stapje voor stapje door de winkel in Leipzig schuifelen. De voorraden waren niet op de enorme toeloop berekend. Bovendien kwam de drukte blijkbaar onverwacht, voor zowel de keten als de leveranciers. ‘We hebben snel gereageerd, maar moeten vaststellen dat onze leveranciers meer tijd nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen’, meldt Mere op de deur van het voormalige Aldi-pand in Leipzig.

Positie onder Aldi en Lidl

Mere, een dochter van het Russische Torgservis, richt zich net als Aldi, Lidl, Penny en andere discounters op de klanten met de kleine portemonnee. Maar waar andere discounters hun winkels hebben verfraaid, wil Mere daar niets van weten en positioneert zich daar (ver) onder. De winkels zijn uiterst sober ingericht. Het merendeel van de producten staat op pallets en de producten zijn met stickertjes geprijsd. Zo’n 70 procent van het assortiment bestaat uit levensmiddelen. Daarnaast zitten textiel, diervoeding, drogmetica en huishoudelijke  artikelen in assortiment.

Mere wil 100 winkels openen

Torgservis, met Mere ook al actief in Roemenië, willen op termijn 100 winkels openen in het Oostelijk deel van Duitsland. In Rusland heeft Torgservis ongeveer 800 discountwinkels onder de namen Svetofor en Mayak. Ze verkopen een assortiment van 1500 tot 2000 artikelen in een kale winkelinrichting, met palletpresentaties en restpartijen. Torgservis is verder actief in Roemenië, Kazachstan, Azerbeidzjan en China en wil ook winkels openen in Polen.

 

Reageer op dit artikel