nieuws

Delhaize komt met gemaksketen

Buitenland 2728

Delhaize komt met gemaksketen
Foto: ANP

BRUSSEL – Delhaize komt later dit jaar met een gemakswinkel en een nieuwe generatie supermarkten. De keten wil veertig gemakswinkels per jaar openen.

Dat zegt topman Xavier Piesvaux in een interview met Retaildetail. Volgens de directeur moet Delhaize sneller en wendbaarder worden. Hij moedigt aan dat personeel in gesprek gaat met de klanten. De komende dagen verschijnen er rode tafels in alle Delhaizesupermarkten. ‘Winkeldirecteurs zullen er in gesprek gaan met hun klanten, om te peilen naar wat er bij hen leeft.’

Delhaize heeft stuntpromoties

De operatie van Delhaize is commercieler geworden met stuntpromoties: ‘Bij het begin van de maand, wanneer de mensen wat meer budget hebben, zetten we in op voorraadacties en volumepromoties. Aan het einde van de maand hebben we de peanuts week, die focust op goedkope producten.’ In navolging van AH brengt Delhaize ook meer gepersonaliseerde aanbiedingen.

Testwinkels nog dit jaar open

Een eerste testwinkel staat in Elsene. Op winkelniveau gaat Delhaize nog dit jaar nieuwe concepten testen, aldus de topman tegenover Retaildetail: ‘In Nijvel bouwt de retailer aan alweer een nieuwe generatie supermarkt, en ook volgt er een nieuw type gemakswinkel waarover de topman nog geheimzinnig doet. Qua expansie ziet hij potentieel voor een veertigtal – vooral kleinere – nieuwe vestigingen per jaar.’

Concurrentie met AH blijft

Over de concurrentie met AH in België zegt Piesvaux: ‘We volgen elk onze eigen strategie. Wanneer het past, zetten we wel samenwerkingen op met Albert Heijn Nederland, zoals recent in een paar gevallen is gebeurd op het vlak van inkoop en huismerken. Dat verloopt overigens in beide richtingen: vanuit Nederland nemen ze ook Belgische producten op.’

Lees ook: Delhaize lanceert lijn kindergroenten

Reageer op dit artikel