nieuws

Carrefour schrapt banen en sluit hypermarkten

Buitenland 2226

Carrefour schrapt banen en sluit hypermarkten

BRUSSEL- Bij Belgische vestigingen van de Franse supermarktketen Carrefour verdwijnen maximaal 1233 banen.

Door een reorganisatie staan 1053 banen op de tocht bij de supermarkten van Carrefour en bij het hoofdkantoor in de Brusselse gemeente Evere nog eens 180.

Hypermarkten in Genk en Luik sluiten

Het concern wil twee grote verlieslatende supermarkten in Genk en Luik sluiten. De directie spreekt in een verklaring de ‘sterke wens’ uit om de sociale gevolgen zo veel mogelijk te beperken en is bereid alternatieven te overwegen. In enkele filialen zullen medewerkers evenwel het werk neerleggen, kondigde een vakbond aan. De reorganisatie is noodzakelijk om de kosten te drukken en te investeren in digitale dienstverlening, biologische en verse producten en huismerken, stelt het bedrijf.

Carrefour heeft bijna 800 winkels

Carrefour heeft 785 vestigingen in België, waarvan het leeuwendeel wordt uitgebaat door zelfstandigen. Er werken 11.500 mensen. Dit jaar worden in België wel 30 nieuwe Market-supermarkten en Express-buurtwinkels geopend, naast 70 afhaalpunten.

2400 banen weg op hoofdkantoor

Eerder maakte het concern al bekend 2400 banen te schrappen op zijn hoofdkantoor in Frankrijk. Ook worden bedrijfsonderdelen afgestoten en megasupermarkten verkleind. De maatregelen moeten leiden tot een jaarlijkse besparing van €2 miljard in 2020. Carrefour zucht onder de hevige concurrentie in de supermarktbranche. De groep telt wereldwijd meer dan 380.000 medewerkers en ruim 12.000 winkels, in meer dan 30 landen. De omzet in 2016 bedroeg €103,7 miljard.

Reageer op dit artikel