nieuws

Medewerkers Antwerpse AH staken

Buitenland 1796

Medewerkers Antwerpse AH staken

ANTWERPEN – Werknemers van het filiaal van Albert Heijn aan de Antwerpse Groenplaats hebben gisteren het werk neergelegd.

De winkel zou maandag normaliter om 12.00 uur open gaan, maar de deuren bleven gesloten. Ook vandaag, dinsdag, blijft de winkel dicht. De werknemers staken omdat ze de werkdruk te hoog vinden en te weinig ondersteuning van leidinggevenden ervaren, zegt Erik Dirkx, secretaris van vakbond BBTK in de Gazet van Antwerpen.

Winkel stuurloos

Volgens de vakbondsman is de winkel een stuurloos schip, onder meer door vele managementwisselingen. ‘Er zijn hier al acht managers op vijf jaar gepasseerd. Nu is er zelfs niet echt een manager, maar slechts iemand die de winkel deeltijds mee leidt, naast nog andere winkels.’

Verkoop AH-vestiging vlot niet

Oorzaak van de onrust is de onzekerheid waarin de medewerkers al langer in verkeren. Het filiaal aan de Groenplaats is een van de twee vestigingen die AH nog moet verkopen voordat de fusie van Ahold en Delhaize in België effectief wordt. ‘De mensen willen duidelijkheid over het verkoopproces. Dat is misschien niet zo gemakkelijk, maar men wil weten waar men staat’, aldus Dirkx. Door die onzekerheid zou het ziekteverzuim in de winkel ook erg hoog zijn. Dat verzuim zorgt op zijn beurt, samen met de inzet van veel onervaren medewerkers,  weer voor een hogere werkdruk.

Overleg directie en vakbond

Maandag is overlegd tussen de vakbond en de directie van AH. Volgens Dirkx vond hij daar een luisterend oor. ‘Men heeft de boodschap begrepen. Dat is op zich al erg positief, al is het nog geen oplossing, aldus de vakbondsman. Volgens hem zit dinsdag de AH-directie samen en is er woensdag een vergadering van de ondernemingsraad. ‘En dan zien we verder.’

Begrip bij AH voor staking

AH-woordvoerder Sally Herygers noemt in de Gazet van Antwerpen het gesprek tussen de bond en AH constructief. Ze voegt toe dat er bij AH België alle respect en begrip is voor de staking en de bezorgdheid van de medewerkers. Over de verkoop van de winkel kan ze niet meer zeggen dan ‘dat het proces loopt’.

Reageer op dit artikel