nieuws

Twee Aldi’s in Uden onder vuur in één zaak

Branche & Bedrijf 3103

Twee Aldi’s in Uden onder vuur in één zaak

DEN BOSCH – De situatie rond Aldi in het Brabantse Uden blijft voor gedoe zorgen. Voor de rechtbank in Den Bosch werden de komst van een nieuwe vestiging en de aanhoudende openstelling van een bestaande Aldi aangevochten.

Dat meldt Brabants Dagblad. De zaak rond de open Aldi aan de Bitswijk loopt al langer. De Raad van State boog zich al eerder over deze zaak op verzoek van de Udense ondernemers Benito van Dijk en Roland de Laak, die plannen hebben voor een Food Experience Center in Uden.

Eisers willen dat Aldi alsnog moet sluiten

Hoewel de RvS de gemeente op de vingers tikte, is de supermarkt nog wel gewoon open, omdat volgens de gemeente ‘detailhandel’ is toegestaan op deze locatie en dus ook een supermarkt. De rechter doet over zes weken een uitspraak over de rechtmatigheid van deze winkel, waarna vermoedelijk hoger beroep volgt. De eisers willen dat de gemeente de winkel alsnog sluit.

Aldi wil ook in leegstaande meubelzaak trekken

Aldi heeft in Uden ook plannen voor de opening van een vestiging aan de Vijverlaan. Het gaat daarbij om een leegstaand pand dat eerder in gebruik was bij een meubelwinkel. Bezwaarmakers, waaronder Plus, stellen dat de gemeente hier nooit een bouwvergunning had mogen geven aan Aldi voor de vestiging van een filiaal. Het bestemmingsplan spreekt over perifere detailhandel en daar zou een supermarkt niet onder vallen.

Rechtbank behandelt twee zaken in één zitting

De zaken waren door bezwaarmakers apart aangespannen, maar de rechtbank besloot volgens Brabants Dagblad om ze tijdens één zitting te behandelen. Daardoor waren er bijna 20 advocaten en juristen aanwezig tijdens de zitting. Ook in de tweede zaak volgt uitspraak over zes weken en mogelijk hoger beroep.

Reageer op dit artikel