nieuws

Top-5 van GfK Zomerrapport bekend

Branche & Bedrijf 6781

Top-5 van GfK Zomerrapport bekend
Nettorama was de nummer één in het Kerstrapport van december. Wie wint het GfK Zomerrapport in 2019? Foto: Distrifood

DONGEN – De vijf ketens die van hun klanten het hoogste rapportcijfer krijgen in het GfK Zomerrapport zijn bekend. De definitieve uitslag van het rapport wordt in de loop van dinsdag bekend.

In alfabetische volgorde gaat het om: Deen, Jan Linders, Nettorama, Plus en Poiesz. De winnaar krijgt in de loop van dinsdag bezoek van Joop Holla van GfK en Foodmagazine-hoofdredacteur Peter Garstenveld.

GfK-rapporten weer twee keer per jaar

De GfK-rapporten vormen het belangrijkste onderzoek naar het imago van supermarkten in Nederland. Deze worden vanaf heden weer twee keer per jaar gepubliceerd, in juni het GfK Zomerrapport en in december het GfK Kerstrapport. De afgelopen jaren werd het onderzoek één keer per jaar uitgevoerd, maar vanaf nu is het onderzoek weer op het ritme van twee edities per jaar.

Nettorama won voor het eerst

Vorig jaar beklom Nettorama voor het eerst de supermarkttroon. De winnaar ontvangt een beeld en een oorkonde. Op Linkedin meldt onderzoeksdirecteur Joop Holla van GfK dat vooral het prijsimago van supermarkten in deze editie van het onderzoek in beweging is.

Reageer op dit artikel