nieuws

Weer Jumbo in Eindhoven overvallen

Branche & Bedrijf 1486

Weer Jumbo in Eindhoven overvallen
Foto: Shutterstock

EINDHOVEN – Een filiaal van Jumbo aan het Nederlandplein in Eindhoven is dinsdagavond overvallen. Het is de tweede overval op een Eindhovense Jumbo in korte tijd.

De overvaller, een donkere man van ongeveer twee meter lang en met dreadlocks liep rond 19.30 uur de supermarkt binnen. Daar bedreigde hij een caissière met een vuurwapen of iets wat daarop lijkt. De dader deed vervolgens een greep uit de kassa en met zowel munt- als papiergeld rende hij de supermarkt uit. Onderweg naar buiten verloor hij een deel van de buit. Hoeveel de overvaller uiteindelijk van de buit overhield, is niet bekend. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Signalement

De politie liet al snel een signalement van de dader uitgaan via Twitter. Het betrof een donker getinte man met dreadlocks,. Hij droeg een muts en een geruite sjaal. Hij had bovendien een rugzak bij zich waarin hij vermoedelijke een deel van de buit stopte. Via Burgernet werd gewaarschuwd zelf geen actie  te ondernemen maar direct 112 te bellen indien men de man zag.

Tweede Jumbo

De overval op het Jumbo-filiaal is de tweede overval in een paar dagen op een Jumbo in Eindhoven en de twaalfde overval op een Eindhovense winkel dit jaar. Zondagavond was de Jumbo aan het Gerretsonplein in de lichtstad nog het slachtoffer. Ook daar ging het om een lange, getinte man met dreadlocks, meldt het Eindhovens Dagblad. Of het dezelfde dader is, kon de politie nog niet zeggen.

Jumbo vaker overvallen

De Jumbo aan het Nederlandplein is het afgelopen jaar ook al eens overvallen. In oktober werd de winkel door een met een mes bewapende man overvallen. In diezelfde maand was het ook raak bij een filiaal van Lidl aldaar. Die werd door  twee met een mes gewapende mannen beroofd.

Overvalteam

Vanwege de vele overvallen in de donkere maanden, heeft het Eindhovense politiekorps een tijdelijk overvalteam samengesteld. Dat is erop gericht daders zo snel mogelijk op te sporen. Mede daardoor ligt volgens de politie het percentage opgeloste overvallen steeds hoger. ‘Van de 26 overvallen in en rond Eindhoven hebben we er afgelopen jaar geloof ik 22 opgelost’, meldde een woordvoerder in november aan de krant.

 

Reageer op dit artikel