nieuws

PostNL zadelt AH op met folderprobleem

Branche & Bedrijf 35272

PostNL zadelt AH op met folderprobleem

ZAANDAM – Albert Heijn is de dupe van nieuw beleid bij PostNL. Het bedrijf stopt met de verspreiding van losse folders op zaterdag, waaronder de Bonusfolder. Dit tot ergernis van AH-klanten.

In de folder staan de Bonusaanbiedingen van de marktleider die gelden voor de week die volgt. ‘PostNL gaat helaas stoppen met het verspreiden van losse folders op zaterdag. Dat is de reden dat wij een alternatief zoeken. Wij testen momenteel met een andere verspreider hoe het is om met de Bonusfolder mee te gaan in het pakket met reclamefolders’, zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof. ‘Dit pakket valt zaterdag, zondag, maandag of uiterlijk dinsdag op de mat. Hierin staan de aanbiedingen van die week.’

Bonusfolder op andere dag

Op Facebook meldt AH dat de verspreiding stapsgewijs wordt aangepast. ‘Vanaf februari verandert er wat in de manier waarop je de Bonusfolder van ons krijgt. Een deel van de huishoudens krijgt de folder vanaf dan in een folderpakket. Vanaf april krijgt iedereen in ons foldergebied de Bonusfolder in een folderpakket. Dit kan wel betekenen dat je de folder op een andere dag krijgt dan normaal’, zegt AH’s webcareteam. Ook wordt op Facebook gemeld dat Sandd de nieuwe verspreider is.

Klachten van klanten

Verschillende klanten uiten op social media hun teleurstelling over het gemis van een Bonusfolder op zaterdag. Dat is ook Albert Heijn zelf opgevallen. ‘Wij hebben ook wat meldingen van klanten gekregen die aangeven het niet fijn te vinden dat de Bonusfolder wordt toegevoegd aan de andere reclamefolders, die soms pas op dinsdag worden bezorgd’, zegt Van den Brandhof. Volgens de AH-woordvoerder doet de formule hard zijn best om de klant te informeren over de Bonusaanbiedingen. ‘Wij plaatsen op maandag én donderdag een advertentie in dagbladen met de beste Bonusaanbiedingen. Op AH.nl/folder kunnen mensen de digitale Bonusfolder inzien en de Bonusaanbiedingen zijn altijd in de winkel zichtbaar.’

‘Bezorging mag tot dinsdagavond’

Folderverspreider Spotta, onderdeel van PostNL, zegt op Facebook het volgende over de verspreiding: ‘Onze bezorgers mogen tot dinsdagavond 20.00 uur de folders verspreiden. Onze opdrachtgevers, de winkels, zijn op de hoogte van onze bezorgdagen en hebben deze mede bepaald.’ Aanvullend laat PostNL-woordvoerder Dagna Hoogkamer weten dat het bedrijf voornemens is per juni aanstaande te stoppen met het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, waaronder dus de Bonusfolder.

Reageer op dit artikel