nieuws

Aldi komt naast AH XL in Leeuwarden

Branche & Bedrijf 5760

Aldi komt naast AH XL in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Supermarktketen Aldi gaat waarschijnlijk een nieuwe supermarkt openen bij de AH XL aan de Tijnjedijk in Leeuwarden. ‘We zijn erover in onderhandeling’, zegt een Aldi-woordvoerder.

Dat blijkt uit een aanvraag voor verbouw van het winkelcentrum door eigenaar Ahold Vastgoed. Op de bouwtekeningen is een Aldi-logo aangebracht, meldt de Leeuwarder Courant. Aan de zuidzijde van het complex is ruim 1700 vierkante meter beschikbaar voor de discounter.

Ahold: ‘Er is winkelruimte beschikbaar’

Ahold-woordvoerder Ronald van der Aart: ‘Voor het winkelpand aan de Tijnjedijk is nog winkelruimte beschikbaar. Op dit moment zijn we in gesprek met een discounter als huurder.’ Vanuit Aldi is de bevestiging iets stelliger: ‘We zijn erover in onderhandeling.’ Dat zegt Tjeerd Douma uit Drachten, manager vastgoed en expansie bij Aldi Vastgoed, tegen de courant. Hij weet ook te melden dat de Aldi aan de Stinzenflora, nabij de nieuwe locatie, open blijft.

Tweede nieuwe Aldi in korte tijd

Het gaat om de tweede melding van een nieuwe Aldi in de Friese hoofdstad in korte tijd. Vorige maand werd bekend dat de discounter waarschijnlijk mag vestigen aan de oostzijde van winkelplein De Centrale, schrijft de Leeuwarder Courant. Het is een locatie waar supermarkten tot nu toe niet zijn toegestaan. De gemeente lijkt Aldi nu toestemming te geven op voorwaarde dat de vestiging aan het Cambuurplein sluit.

Ombouw naar Hoofddorp-concept

De verbouw van Ahold Vastgoed zal komend voorjaar plaatsvinden, aldus Van der Aart. De AH XL wordt heringericht in lijn met de winkel in Hoofddorp. Ook de AH aan de Prins Hendrikstraat krijgt een update.

Reageer op dit artikel