nieuws

Tweede Spar City Enschede sluit deuren

Branche & Bedrijf 1332

Tweede Spar City Enschede sluit deuren
Interieur van Spar City Enschede. Foto: Joris Telders

ENSCHEDE – Spar City aan De Heurne in Enschede sluit medio december z’n deuren. De winkel voldeed niet aan de verwachtingen, aldus ondernemer Pim Meijer.

De Spar City-vestiging opende nog geen jaar geleden, op 25 januari.

Veel passanten, weinig klanten

Momenteel staat het pand weer te huur, meldt Tubantia. Volgens uitbater Pim Meijer komen er weliswaar voldoende passanten langs zijn winkel, maar komen er daarvan te weinig daadwerkelijk binnen. ‘De Heurne is een van de betere straten van de binnenstad wat het aantal passanten betreft. Maar we moeten het niet zozeer hebben van winkelend publiek, maar veel meer van studenten, forenzen en mensen die in de binnenstad werken’, zegt hij in de regionale krant.

Andere Spar City draait goed

Meijer heeft in het centrum van Enschede nog een Spar City, aan de Marktstraat. Die winkel draait wel naar behoren, en behoort qua omzet zelfs landelijk tot de topwinkels van Spar City. De ondernemer geeft in de krant aan dat hij op een andere locatie wel nog toekomst ziet voor een tweede Spar City in de Twentse hoofdstad. ‘We onderzoeken momenteel drie plekken in de binnenstad’, citeert de krant hem.

Zie ook: Tweede Spar City voor Pim Meijer

Reageer op dit artikel