nieuws

Scherpe camera spot ‘naakte’ AH-overvaller

Branche & Bedrijf 6201

Scherpe camera spot ‘naakte’ AH-overvaller
Foto: Shutterstock

VIANEN – De 17-jarige verdachte van een overval op Albert Heijn Goossens in Vianen is snel gepakt dankzij de scherpe beelden van het geavanceerde camerasysteem.

De overvaller werd afgelopen vrijdag al binnen een paar uur van zijn bed gelicht in een van een Van der Valk-hotel. Daar werd hij naakt met zijn vriendin in bed aangetroffen en dat leidde tot veel media-aandacht. Dat hij zo snel is gepakt  is te danken zijn aan de scherpe camerabeelden van de beveiligingscamera’s in AH Goossens waardoor de jongen werd herkend. De 17-jarige wordt ook verantwoordelijk gehouden voor andere overvallen waaronder de overval op een Jumbo in Nijkerk, meldt De Stentor.

Live camerabeelden

Franchisenemer Sander Goossens van de Albert Heijn in Vianen kreeg via zijn oortje door dat de winkel werd overvallen. De 17-jarige, afkomstig uit Voorst, kwam de winkel binnen en liep gewapend met een mes naar de  servicebalie. Op zijn mobiele telefoon zag Goosens live de camerabeelden. Hij stuurde de beelden door naar de app-groep waarin ook andere winkels zitten, zoals Jumbo, Gall&Gall en Etos. Die wisten daardoor wat er aan de hand was.

Herkenbaar

Ondanks dat de man een capuchon ophad, was hij volgens Goossens goed herkenbaar, onder meer aan zijn motoriek. Dankzij de beelden, kreeg de politie tips dat de jongen in het Van der Valk-hotel in Vianen verbleef. Daar werden hij en een 18-jarige vrouw gearresteerd terwijl ze naakt in bed lagen.

Impact

Het was voor het eerst dat de AH in Vianen werd overvallen. Goossens hoopt dat dat de medewerkers de winkel weer snel als een veilige werkplek gaan ervaren. De medewerkster achter de infobalie zegt het gebeuren ‘nog een plek te moeten geven’. Ze maakt zich ook zorgen om collega’s die weliswaar niet werden bedreigd, maar het de overval wel zagen gebeuren. ‘Het heeft een enorme impact, ook op hen.’

Reageer op dit artikel