nieuws

McDonald’s gaat afval uit prullenbak recyclen

Branche & Bedrijf 531

AMSTERDAM  – McDonald’s Nederland gaat meer werk maken van het recyclen van zijn afval, door zogeheten nascheiding van afval uit de vuilnisbak.

McDonald’s gaat afval uit prullenbak recyclen
Foto: Shutterstock

De inzet van slimme technologie moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat plastic en bekers uit de prullenbakken straks nauwkeurig gescheiden worden van papier- en voedselresten en om die vervolgens te recyclen. Op die manier wordt het mogelijk om een deel om te zetten in herbruikbaar materiaal.

Een derde gerecycled

In de keukens sorteert de fastfoodketen al sinds begin jaren negentig alles zorgvuldig uit voor hergebruik. Het betreft zeven afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan plasticfolie, papier, frituurolie en koffiedik. Momenteel wordt mede hierdoor ruim een derde van het afval van McDonald’s gerecycled. Het is de bedoeling dat dit in 2020 voor de helft van het afval opgaat en in 2025 moet vrijwel al het afval, zoel uit de keukens als van gasten, gerecycled worden. In totaal betreft het zo’n 20 miljoen kilo afval.

Restafval scheiden

Eerder dit jaar kondigde McDonald’s ook al wereldwijd aan verpakkingen te gaan verminderen en verduurzamen. Voor het recyclen in Nederland werkt het bedrijf samen met logistiek partner HAVI en afvalverwerker Attero. De hamburgerketen stelt dat ze het eerste landelijk opererende bedrijf is dat op deze manier restafval gaat scheiden. Tot voor kort werd deze technologie alleen toegepast op het afval van Nederlandse huishoudens.

Reageer op dit artikel