nieuws

Kees Poiesz bestuursvoorzitter Columbus

Branche & Bedrijf 1747

Kees Poiesz bestuursvoorzitter Columbus
Kees Poiesz.

ALMERE – Kees Poiesz, oud-directeur van supermarktketen Poiesz, is per 28 november 2018 benoemd tot bestuursvoorzitter van inkooporganisatie Columbus.

Hij neemt het stokje over van Dick Roele, die de afgelopen 6 jaar leiding heeft gegeven aan Columbus. Columbus is een coöperatieve inkoopcombinatie, die bestaat uit 23 bedrijven, waaronder Bake Five, Concorp, Pacombi Group, Hero en Johma.

Columbus heeft mvo hoog in ’t vaandel

Columbus houdt naar eigen zeggen bij de inkoop maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) in het oog. Zoals de organisatie op zijn site beschrijft: ‘Maatschappelijk inkopen betekent rekening houden met de milieu en sociale aspecten van producten en diensten die ingekocht worden, waarbij winstgevendheid een voorwaarde is. De leden van Columbus hebben de intentie om het aanbieden van duurzame producten te stimuleren door zelf maatschappelijk verantwoord in te kopen en zo bij te dragen aan de continuïteit van de bij Columbus aangesloten leden. Ook willen de leden leveranciers uitdagen om samen te komen tot alternatieven die beter dan de huidige voldoen aan de maatschappelijk verantwoorde criteria.’

Nevenfuncties Kees Poiesz

Pensionado Kees Poiesz heeft in september 2013 afscheid genomen als commercieel directeur bij het familiebedrijf Poiesz supermarkten in Sneek. Naast veel vrijwilligerswerk voor goede doelen is hij commissaris bij een thuiszorgorganisatie, jurylid bij winkelwedstrijden en bestuurslid van de Helje Op relatie-visdag.

Zie ook: Meer nieuws over Poiesz

Reageer op dit artikel