nieuws

Zeven nominaties ‘mooiste supermarkt’

Branche & Bedrijf 3130

Zeven nominaties ‘mooiste supermarkt’

HOUTEN – Zeven supermarkten hebben de finale van de verkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ gehaald.

De zeven genomineerden, die woensdag bekend zijn gemaakt, komen uit een lijst met 21 supermarkten van negen verschillende formules. Ze zijn voor deze zevende editie van de verkiezing geselecteerd door een vakjury. De zeven winkels zijn gekozen op basis van een locatiebezoek. Iedere supermarkt is beoordeeld op criteria zoals vormgeving en functionaliteit. Het betreft supermarkten die niet eerder dan 2017 zijn opgeleverd.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Albert Heijn, Langestraat, Huissen
Jumbo, Brusselplein, Utrecht – Leidsche Rijn
Deen, Warande, Lelystad
Plus, Adam van Vianenstraat, Schoonhoven
Hoogvliet, Badhuisstraat, Scheveningen
Hoogvliet, Parallelweg, Woudenberg
Lidl, Slaak, Rotterdam

Supermarktvastgoedcongres

De winnaar van de uitverkiezing ‘mooiste supermarkt van Nederland’ (zevende editie) wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 8 november 2018 bekend gemaakt. Binnenkort worden de genomineerde zeven locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit en vormgeving.

Lidl won vorig jaar

De uitverkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. Vorig jaar werd het Lidl-filiaal aan de Heyhoefpromenade in Tilburg uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland. Ook toen waren er zeven genomineerden. De vakjury bestaat uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).

Foto: Hoogvliet-filiaal Woudenberg is als een van de zeven genomineerde winkels in de race voor titel ‘mooiste supermarkt van Nederland’.

Reageer op dit artikel