nieuws

Vomar mag tijdelijke winkel bouwen in Ter Aar

Branche & Bedrijf 2057

Vomar mag tijdelijke winkel bouwen in Ter Aar

NIEUWKOOP – Vomar mag een tijdelijke supermarkt bouwen achter een tuincentrum in Ter Aar in afwachting van een nieuwbouwplan elders in de plaats.

Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsvergadering donderdagavond waar onder meer Vomar-directeur Aart van Haren werd gehoord. Dat meldt lokale omroep RTV Lokaal Nieuwkoop. Na een lange schorsing voor overleg kwamen de verschillende partijen tot een compromis. Het kostte de gemeenteraad vijf uur om tot overeenstemming te komen.

Definitieve nieuwbouw

Vomar mag daardoor een tijdelijke supermarkt bouwen achter een vestiging van Intratuin. Dat gebeurt dan in afwachting van plannen om de supermarkt uiteindelijk op de zogenoemde Vlinderlocatie te vestigen in combinatie met woningen en horeca. Ondertussen wordt onderzocht of initiatieven van winkeliers aan onder meer het Lindeplein haalbaar zijn. Die maakten bezwaar tegen de plannen van de supermarktketen en kwamen met een alternatief plan. Beide plannen moeten voor 1 december met het college van B&W en de raad worden gedeeld.

Vomar en winkeliers overleggen

De Vomar-plannen stuitten tot gisteravond op veel verzet van andere winkeliers. Die zijn bang dat de vestiging van een tijdelijke supermarkt achter het tuincentrum hen klanten kost. Het zou het einde voor een aantal versspecialisten kunnen betekenen, was de vrees. Ook daar lijkt de storm uit de lucht. Winkeliersvertegenwoordiger Rob Vaneman en Aart ter Haar van Vomar zijn bereid met elkaar in overleg te gaan. Bovendien zouden de ondernemers ‘opgelucht zijn’, nu ook hun initiatieven besproken worden.

Lees ook: Winkeliers Ter Aar strijden samen tegen Vomar

Reageer op dit artikel