nieuws

Compromis in maak rond Vomar Ter Aar

Branche & Bedrijf 859

Compromis in maak rond Vomar Ter Aar

TER AAR – Vomar mag waarschijnlijk toch een tijdelijke vestiging openen achter de Intratuin in Ter Aar. Het betreft een compromis waarmee de gemeente probeert een rechtszaak en een mogelijke miljoenenclaim te voorkomen.

Dat meldt de lokale editie van AD. De zaak rond de vestiging speelt al langere tijd en leek recent te escaleren. Wethouder Antoinette Ingwersen komt nu met een compromis in deze zaak dat als voorkeursscenario wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarbij mag Vomar een tijdelijke supermarkt openen achter de Intratuin. Over enkele jaren moet deze winkel dan verhuizen naar een andere locatie in het dorp waar de permanente Vomar moet komen, dat zal op zijn vroegst in 2023 zijn.

Drie mogelijkheden voor Ter Aar

Hoorne Vastgoed, de eigenaar van het terrein achter de Intratuin, mag op de nieuwe locatie dan ook woningen en horeca bouwen, alsmede 40 woningen op de locatie waar de tijdelijke Vomar zit. ‘Ik ben het gesprek met Hoorne en Vomar ingegaan met de instelling: ‘Hard op de zaak, maar zacht op de relatie’. We hebben drie mogelijkheden. Als we een rechtszaak voeren, kunnen we die verliezen en komt er permanent een supermarkt met andere detailhandelszaken. Winnen we die rechtszaak, dan krijgen we te maken met een grote schadeclaim’, aldus Ingwersen in de krant. Het compromis is de derde mogelijkheid.

Veel verzet tegen plannen van Vomar

Vomar maakte in juni van dit jaar bekend dat het een nieuwe 1800 vierkante meter grote supermarkt wilde openen in Ter Aar. Deze supermarkt moest in combinatie met andere detailhandel komen op een terrein achter de Intratuin dat enkele jaren geleden is gekocht door Hoorne Vastgoed. Volgens de gemeente was het echter nooit de bedoeling dat op het terrein een supermarkt komt. Het perceel werd gebruikt voor kassenteelt en het besluit was vooral bedoeld om het voor Intratuin mogelijk te breiden. Vanuit het bestaande centrum van Ter Aar was er ook fel verzet.

Lees ook: Dirk/Vomar: korting wapen in folderstrijd

Reageer op dit artikel