nieuws

Wasteless wint Europese Startup Award

Branche & Bedrijf 1320

Wasteless wint Europese Startup Award

AMSTERDAM – Antiverspillingsbedrijf Wasteless is door Emerce uitgeroepen tot European Startup of the Year 2018.

Wasteless won de prijs met zijn dynamic pricing engine om onnodige voedselverspilling in supermarkten tegen te gaan. De startup maakt het mogelijk om producten met een beperkte houdbaarheid dynamisch te prijzen en zo de meest passende korting te bieden. Zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk wordt de oplossing van Wasteless momenteel voor het eerst geïntegreerd in verschillende supermarktketens.

Innovatieve aanpak voor groot milieuprobleem

De jury verkoos Wasteless tot winnaar uit een shortlist van tien startups. Het bedrijf wordt geroemd om de innovatieve aanpak om een groot milieuprobleem op te lossen. Ralph de Vries, eindverantwoordelijke voor Wasteless in Europa: ‘Wij tonen aan dat onze oplossing, om één van de grootste milieuproblemen te bestrijden, niet alleen broodnodig is om onze toekomst en die van onze kinderen veilig te stellen, maar dat het voorkomen van voedselverspilling ook financieel een ijzersterke propositie is!’

Wasteless maakt voedselverspilling inzichtelijk

Het antiverspillingsbedrijf, in 2016 opgericht, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en Reinforcement Learning, wat de oplossing steeds slimmer maakt en over verloop van tijd steeds betere resultaten laat behalen. Hierdoor hoeven supermarkten minder versproducten onnodig weg te gooien en realiseren zij substantieel meer omzet dan voorheen, aldus Wasteless in een persbericht. Daarnaast maakt Wasteless de voedselverspilling bij supermarktketens automatisch inzichtelijk, iets dat tot op heden vaak nog handmatig en op hoofdlijnen geschiedt.

Lees ook: Wasteless start pilot tht-kortingen

Reageer op dit artikel