nieuws

Maaltijdbezorger Foodora in de etalage

Branche & Bedrijf 716

Maaltijdbezorger Foodora in de etalage
Foto: Shutterstock

BERLIJN – Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero wil van het Nederlandse Foodora af.

Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers en is vanochtend overgenomen door het FD. Delivery Hero noteert dit halfjaar hogere orderaantallen en een omzetstijging, maar door hoge investeringskosten is het onderaan de streep nog niet gelukt om in de plus te komen. Van Foodora zijn geen cijfers openbaar gemaakt.

Takeaway.com winstgevend in Nederland

In Nederland is alleen Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, winstgevend, aldus de krant. Wereldwijd maakt ook dit bedrijf nog verlies: €6,1 miljoen over het eerste halfjaar van 2018. De gehele omzet van Takeaway.com steeg met 42 procent naar €110 miljoen. Het aantal orders van Delivery Hero, vooral groot in Duitsland, steeg het eerste halfjaar van 2018 met bijna 46 procent. De omzet viel daarbij 48 procent hoger uit: €357 miljoen.

Foodora mogelijk interessant voor Takeaway.com

Takeaway.com houdt het nieuws over Foodora volgens het ANP in de gaten. Topman Jitse Groen: ‘Wij hebben met Scoober ook een bezorgdienst die groter is dan Foodora. We hebben te maken met een tekort aan bezorgers, dus als wij meer bezorgers kunnen krijgen, zullen we zeker kijken naar de mogelijkheden.’ Behalve de Nederlandse tak, stoot Delivery Hero ook de activiteiten in Australië, Frankrijk, Italië en Brazilië af. In Zuid-Amerika is al een koper gevonden.

Lees ook: Nederlander bestelt voor 440 miljoen aan eten

Reageer op dit artikel