nieuws

Brandweer in actie bij Plus in Heeten

Branche & Bedrijf 590

HEETEN – De brandweer moest gisteren in actie komen bij Plus Severijn in het Overijsselse Heeten. De dienst reageerde op een melding van het beveiligingsbedrijf van de supermarkt dat er een rookwolk hing in de supermarkt.

Brandweer in actie bij Plus in Heeten
Foto: ANP

De melding kwam volgens dagblad De Stentor donderdagochtend kort voor zeven uur binnen. Met behulp van een overdrukventilator blies de brandweer de rookwolk de winkel uit en ging op zoek naar de oorzaak.

Geen rookwolk maar een gaswolk

Na uitvoerig onderzoek vermoeden wij sterk dat het geen rook-, maar zogenaamde CO2 -gaswolk betrof. Veroorzaakt door een lek in het koelsysteem. Er is geen brandgevaar of andersoortig gevaar voor de volksgezondheid, de fabrikant van het koelsysteem is ingelicht’, zo wordt Jan Wittenberg van de Brandweer Veiligheidsregio IJsselland geciteerd.

Winkel iets later dan normaal open

De supermarkt kon na afronding van het onderzoek de deuren openen, iets later dan normaal. Uit voorzorg werden er geen producten uit de betreffende koelingen verkocht.

Reageer op dit artikel