nieuws

Bond: Voordeelpak niet altijd voordelig

Branche & Bedrijf 1237

VOORBURG – Grote voordeelverpakkingen zijn niet altijd voordeliger. Dat is de conclusie van een prijsonderzoek van de Consumentenbond.

Bond: Voordeelpak niet altijd voordelig

Zo blijkt uit de prijstest, gehouden op 26 juni van dit jaar, dat de klant bij het kopen van voordeelverpakkingen Campina Langlekker volle melk, Aquafresh Intense White en Douwe Egberts Décafé destijds niet per sé voordeliger uit was. ‘Campina Langlekker Volle melk is verkrijgbaar in een literpak en een voordeelpak van 1,5 liter. Bij sommige filialen van Jumbo kostte op het moment van onze prijspeiling een literpak €1, 09, terwijl je voor een voordeelpak van 1,5 liter omgerekend €1,15 per liter betaalde’, schrijft de bond in de laatste Consumentengids.

Condooms en chips

Ook voordeelverpakkingen met condooms waren niet altijd voordelig, zo stelt de bond. ‘Voor twaalf stuks Durex extra safe condooms betaal je bij Albert Heijn €0,87 per stuk. Koop je een verpakking met 20, dan kost het €0,97 per stuk. Een grotere hoeveelheid is dus 12,6 procent duurder’, aldus de bond. Het artikel over de voordeelverpakkingen (‘grote verpakking, niet altijd goedkoper’) wordt ondersteund met een foto van twee zakken Lay’s aardappelchips bolognese (225 gram en 335 gram). Volgens de bond betaalde de klant, vergeleken met de kiloprijs, bij Dirk 22,2 procent meer voor de grootste variant (335 gram).

Wel voordeliger

Desalniettemin zijn er ook genoeg producten waarbij de voordeelverpakking juist wel de moeite waard is. ‘Voor Blue Band halvarine scheelt het gemiddeld 34,5 procent als je een kuipje van 500 gram koopt in plaats van één van 250 gram. Een pot Calvé pindakaas van 650 gram is omgerekend bijna 25 procent goedkoper dan de versie van 350 gram. En een reep Milka & Oreo kun je maar beter in een zak met vijf stuks kopen, dat scheelt ruim de helft (52 procent) in prijs vergeleken met vijf losse repen kopen’, zo schrijft de bond.

Zie ook: Lidl pronkt met uitslag prijsonderzoek

Reageer op dit artikel