nieuws

Aldi naar RvS voor verhuizing Dedemsvaart

Branche & Bedrijf 975

DEDEMSVAART – Aldi is de tegenwerking van de gemeente Hardenberg rondom de verhuizing van de vestiging in Dedemsvaart helemaal zat. De discounter stapt nu naar de Raad van State om verplaatsing van de vestiging aan de Julianastraat naar het bedrijventerrein Mercator af te dwingen.

Aldi naar RvS voor verhuizing Dedemsvaart
Foto: Shutterstock

Dat meldt dagblad De Stentor vanmorgen. Aldi wil graag uitbreiden in Dedemsvaart, maar ziet daarvoor op de huidige locatie weinig mogelijkheden. Die ziet het bedrijf juist wel op het bedrijventerrein Mercator. Daar zit de gemeente echter niet op te wachten en gebruikt provinciale regelgeving die supermarkten verplicht op zich in of aansluitend aan kernwinkelgebieden te vestigen als stok achter de deur. Een poging van Aldi om via de gemeentelijke bezwaarcommissie alsnog gelijk te krijgen, strandde eerder dit jaar.

Winkel in Dedemsvaart te klein voor Aldi.

De huidige vestiging van Aldi in Hardenberg is volgens de database van Distrifood Dynamics 700 vierkante meter groot. Dat is voor de vernieuwde formule van de van oorsprong Duitse prijsvechter een erg klein oppervlak. Het bedrijf wil graag nieuwbouw van 1500 vierkante meter neerzetten. Derhalve vraagt Aldi nu aan de Raad van State om het besluit van de gemeenteraad te vernietigen. Advocaat Hugo Doornhof van Aldi stelt in de krant dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor de gemeente om onder voorwaarden af te wijken van het provinciale beleid.

‘Geen hinder voor de middenstand

‘In dit geval staat vast dat er voor Aldi in het kernwinkelgebied geen plek is en dat de middenstand er geen hinder van zal ondervinden als de Aldi op Mercator komt te zitten Dan had je op grond van je eigen beleid aan die verhuizing mee moeten werken’, aldus Doornhof tegenover De Stentor. In het ruim 12.500 inwoners tellende Dedemsvaart zijn naast Aldi ook supermarkten van Albert Heijn en Jumbo (beiden franchise) en een vestiging van Lidl aanwezig. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak dient bij de Raad van State.

Lees ook: Aldi verbouwt in de zomer volop door

Reageer op dit artikel