nieuws

Picnic-bezorgauto’s in slim energienetwerk

Branche & Bedrijf 967

Picnic-bezorgauto’s in slim energienetwerk

ROTTERDAM – De bezorgauto’s van Picnic worden onderdeel van een slim energienetwerk. Het gaat om de grootste proef ooit in Europa, zegt partnerbedrijf Engie.

Picnic plaats slimme accu’s in 160 van zijn elektrische bezorgwagens. De accu’s slaan energie op als deze beschikbaar is en leveren af aan het energienetwerk als de wagens niet in gebruik zijn. De accu’s van de bezorgauto’s worden zo, samen met zonnepanelen, slimme laders, met stationaire batterijen, onderdeel van een smartgrid dat energie-aanbod op elkaar afstemt.

Met Picnic naar een duurzaam Rotterdam

De onlinesupermarkt doet dit samen met Dexter Energy Services en energiebedrijf Engie. Engie beheert de zonnepanelen, batterijopslag en laadinfrastructuur. ‘Met onze ervaring in slimme energienetwerken zetten we samen met Picnic een stap in de verduurzaming van Rotterdam’, aldus Erik Groen, business developer bij Engie, op hun website.

Grootste slimme energienetwerk van Europa

De proef van Picnic is niet voor niks in Rotterdam. In de komende drie jaar moeten 20.000 huishoudens en bedrijven in de stad aangesloten worden op een eigen energienetwerk. Wasmachines, ijskasten en koelcellen zullen communiceren met windmolens, zonnepanelen en elektrische auto’s. Engie noemt het Rotterdamse project ‘het grootste smartgrid van Europa’.

‘Onze vloot van elektrische autootjes biedt een unieke mogelijkheid om zo’n smart grid te testen’, laat Picnic-projectmanager Amy Klein via Engie weten. ‘De rijksoverheid steunt dit project vanwege het innovatieve karakter en de voorlopersrol die Nederland kan spelen in het ontwikkelen van de technologie.’

Zie ook: Picnic verdubbelt capaciteit met nieuw dc

Reageer op dit artikel